Menu+

Avontuurdag

Gepost op 16-03-2014

Zaterdag 15 maart

Pia: Ga je mee morgen op avontuur met het boekenweekgeschenk? 18.30
Margot: Leuk! Waar gaan we heen? 18.34
Pia: Geen idee. Ergens in Nederland 🙂 18.36

Zondag 16 maart

“We moeten eigenlijk wel vijf hoogtepunten beleven vandaag,” zeg ik terwijl Margot zich verslikt in haar thee.
Ze ziet daardoor wel Marc-Marie Huijbregts. Die zo te zien geen avontuurdag ingepland heeft maar gewoon rustig van zijn krantje geniet.
Een Bekende Nederlander mag gerekend worden tot een hoogtepunt van deze dag.
Tactisch door middel van een selfie wordt hij op de achtergrond vastgelegd.
De spoorkaart wordt er bij gepakt en we prikken een locatie.
Het wordt Vlissingen.

“Die kerken zijn ook overal maar hetzelfde,” zucht Margot als een kleine onderbreking tussen alle stations door.

De zee, de strak blauwe lucht en het zonnetje op onze wangen zijn heerlijk! Hoogtepunt twee bereiken we al om kwart over drie op een terras, maar weten we nog twee uur uit te rekken.
Aan het eind van de middag nog even over het strand wandelen. En de camera is niet voor niets meegenomen dus worden er ook wat foto’s gemaakt. Een foto op de zelfontspanner met z’n tweeën tegen de zon in blijkt toch best lastig. Een man zag ons al klooien in de verte en komt ons redden. Hij is fotograaf voor NU.nl en wil ook graag een foto met zijn eigen camera van ons maken. Of we daar bezwaar tegen hebben?
Fotograaf Elvis die voor ons in het zand gaat liggen krijgt een mooie plek in onze top vijf van vandaag!

Als we de bus langzaam eens terug willen nemen naar het station rijdt deze net voor onze neus weg. Een uur wachten is geen optie. Lopen een goed alternatief. Alhoewel…
Misschien is liften nog wel sneller.
We stappen in bij Henri in één van zijn drie auto’s. Het is een mat zwarte. Hij vindt het geen probleem om ons op het station af te zetten. Als we het echt gezellig willen hebben mogen we natuurlijk ook wel met hem mee naar huis. Leuk aanbod Henri, maar het station is avontuur genoeg voor ons. Voor het geval we ons mochten bedenken krijgen we wel zijn telefoonnummer als we bij het station uitstappen en nog een keer zwaaien.

Een keer liften kunnen we bij deze ook weer van onze bucketlist afstrepen. Maar als dat ons vierde hoogtepunt is, dan kunnen we nu nog niet naar huis concluderen we terwijl we in de trein stappen.
Maar gelukkig komen Janneke en Okki naast ons zitten in de trein. Ook zij waren op avontuur geweest met het boekenweekgeschenk. Binnen vijf minuten heb ik spierpijn in mijn buik van het lachen en heeft Janneke ons al op de foto gezet met haar Okki.
Het nabespreken van de dag, met twee wildvreemde mensen, waarbij je door zijn grappen niet meer bijkomt…

Margot, we hebben onze big five gehaald!

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *