Menu+

Bumper

Gepost op 07-05-2015

Het konijn maakt vrolijke sprongen door het gras. Ook bij mij zijn de lentekriebels voelbaar. Ik begin met kleine klusjes in huis. De smaak van het opknappen en schilderen heb ik te pakken. Na de gang en de drempels besluit ik verder te gaan met de buitenkozijnen.
Want ja, ik koos vijf jaar geleden voor een bouwmarkt-huismerk-verfje en die krult en danst nu vrolijk van de kozijnen in de tuin.
Blog_vuistbeestje
Als eerste het badkamerraampje flink schuren.
Het kozijn blijkt rot te zijn. Hè bah. Er moet een nieuw kozijn komen. En zo wordt het niet bijhouden, mooi maken en met minimale middelen een fijn gevoel creëren. Maar eerst weer door een letterlijke puinhoop en een spreekwoordelijke financiële zure appel.

Dat zijn nou net de duwtjes tegen mijn schokdemper die ik aan het herstellen ben (das dan weer spreekwoordelijk).

Misschien is het daarom dat mijn iets grotere plannen van het verbouwen van mijn toilet voorlopig nog niet lijken te lukken.

Een week huppel ik vrolijk door mijn huis om het plan uit te werken en te concretiseren. Het geeft energie. Ik word er blij van.
Tot ik me realiseer dat het financieel, maar ook qua inspanning te riskant is.
Ik baal er gruwelijk van.
Ben er niet trots op.
Maar ik baal toch.

Mijn bumper is gewoon nog wat te klein voor tegenslagen van betekenisvolle aard waardoor ik besef dat ik nog niet beter ben. Aan de andere kant zie ik ook hoe veel meer ik nu al kan dan een paar maanden geleden.
Je kent die periode wel van de griep. Je voelt je goed genoeg om niet hele dagen op bed te liggen, maar naar je werk dat gaat ook nog niet. Je wil wel, maar je doet er beter aan om aan te sterken.
Het is het meest vervelende moment van ziek zijn.

Laat me toch gewoon met die sloophamer de muur van mijn toilet er uit raggen of vier dagen naar die cursus!
*stampt nog een keer op de grond en gaat vervolgens het avondeten opwarmen* want ja daar schiet ik waarschijnlijk meer mee op. Eerst de basis maar eens voeden.

 

Lees ook:
Er is iets aan de hand
Hoofd zoekt tijdschrift
Loslaten
– When love takes over

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *