Menu+

Er is iets aan de hand

Gepost op 10-08-2014

Blog_vuistbeestje

Er is iets aan de hand.
Is er wel iets aan de hand?
Het zit eigenlijk meer in mijn arm.
Spierpijn in je onderarmen omdat je spanningen vast houdt. Sinds september/oktober heb ik hier last van. Het was een drukke periode, dus denk je er niet heel goed over na. Maar de klachten blijven op de achtergrond sluimeren. En dan houdt het werk op en zit je thuis. Lekker ontspannen de zomermaanden in en zoeken naar die ene droombaan. Ik had er wel zin in. Vergeet het maar.
Wat er aan de hand is? Ik ben overspannen. Ergens vorig jaar opgelopen blijkbaar.
Waar ik het aan merk naast de extreme spanningen in mijn lijf? Ik ben super gevoelig voor prikkels. Daarnaast is het druk in mijn hoofd. Altijd al wel geweest, wat over het algemeen best gezellig is, want ik verveel me nooit. Maar nu is het vooral onhandig. Het maakt onrustig.

Ik vind het moeilijk om dit onbekende pad te bewandelen. Ook omdat ik ineens al mijn plannen in de diepvries moet parkeren (hee was die niet juist kapot gegaan?). Ik ben niet somber en wil ook geen sterktes, maar er zijn vast meer mensen die hier mee te maken hebben (gehad) en mij wat tips kunnen geven, want er is toch wel wat aan de hand.

 

Lees ook:

4 Comments

 1. Lieve Pia,

  Heel herkenbaar. En stap 1 naar herstel heb je gemaakt door dit te posten. Wat mij heeft geholpen is praten met iemand ( in mijn geval een psychiater). Zij heeft mij geholpen anders naar dingen te kijken waardoor ik uiteindelijk meer controle over mijn leven kreeg.

  Ik wil gerust meer vertellen als dat je helpt, mail me!

  Liefs Mies

 2. Neem de tijd en luister naar je lijf en je gevoel en niet teveel naar je hoofd, dat is het enige nuttige advies wat ik je kan geven.

  • Ik vind het een heel nuttig advies. Dank je wel

 3. Ik zou aan in elk geval aan de yoga gaan: de ‘gewone’ hatha yoga (http://nl.wikipedia.org/wiki/Hatha_yoga. Je kan ook eens kundalini yoga proberen. Die laatste gaat dieper in je systeem. Werkt als een intensieve work-out maar dan vooral ook mentaal oftewel een soort reset is mijn ervaring.
  En sowieso goed om routines te doorbreken, vooral verslavende en digitale zoals Facebooken, Whatsappen, gamen, TV kijken, etc…
  En de natuur in doet ook wonderen. Bijvoorbeeld schapen (aan)kijken kan heel ontspannend zijn…;-).
  Succes/beterschap!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *