Menu+

Ballenbak

Gepost op 12-10-2012

Ballenbak

Waarom kun je op zondagavond het minst goed in slaap komen van alle avonden?

Ik neem dan nog even het weekend door, vervolgens neem ik de week die komen gaat nog onder de loep… Wat begint als een rustig avondje passief absorberen wat de boeren nu wéér niet tegen hun vrouwen hebben gezegd, eindigt in mijn bed in de denkmodus.

Niet te veel piekeren, zou je zeggen. Maar het is geen piekeren. In ieder geval niet altijd. Het is gewoon alsof mijn hoofd een grote vierkante bak is, en op zondagavond trekt iemand aan een touwtje en komen er duizenden pingpongballetjes uit. Heel even volg ik de gele, dan weer de rode en…  heej, een groene…

De groene ideeën opschrijven en alle groene balletjes uit de bak vissen?! Ze blijken moeilijk te vangen. Rood dan maar..? Nee, laat ik eerst blauw vangen, want ik hou niet van blauw dus die mogen niet als laatste in mijn gedachtenbak achterblijven. Op welke dagen moet ik netjes gekleed deze week? En wanneer ga ik dat moeilijke project afronden? Oei, ik moet morgen wel even extra aandacht aan mijn konijntje geven want die is er vandaag een beetje bij ingeschoten en…

De ballen stuiteren door. Ik wil mijn hoofd leeg, slapen!

Misschien moet ik diagonaal in bed gaan liggen en mijn lijf moe maken. Ik beweeg driftig mijn armen en benen, als een zeester. Hmm, daar krijg ik het alleen maar warm van.

Oké schaapjes tellen dan maar.

1 schaapje, 2 schaapjes, 3 schaapjes… hoeveel schaapjes moet ik tellen voor het werkt?…4 schaapjes, 5 schapen alweer…En waarom springen mijn schaapjes met lachende gezichten van rechts naar links?… 6 schaapjes… Hee, al mijn schaapjes zijn wit van kleur. Discrimineer ik nou? Nee, schapen tellen schiet ook niet op. Stil liggen werkt ook niet, want dan hoor ik de stuiterballen alweer stuiteren Ping pong ping pong.

Er uit gaan om één van mijn ideeën uit te gaan werken kan niet. Morgen heb ik mijn energie nodig op mijn werk. En had ik me niet voorgenomen om komende week extra uren te maken?

Tot voor kort had ik een vriendje om tegen aan te kletsen. Maar ja, op zondag was dat ook geen succes. Zijn opmerking, vanuit het niets:

“Hee, volgens mij moet je poepen.”
“Nee hoor”
“Jawel! Ik denk het echt. Ga het maar gewoon even een half uurtje proberen… Dan kan ik tenminste slapen.”

Zouden er nog meer mensen wakker zijn? Het is inmiddels half vier ‘s nachts. Even op Twitter kijken, even kletsen (want gedeelde smart is toch halve smart) met de ik-kan-ook-heel-goed-ouwehoeren-over-niets-buurman.

Mijn hoofd en de pingpongballetjes negerend ben ik ineens doodmoe… Morgen maar eens nadenken hoe ik die pingpongballen stiller krijg. Zal ik ze sorteren op kleur? Op grootte, op thema? Of…

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *