Filmproject IJSKOUD

IJSKOUD locatie
IJSKOUD buiten
IJSKOUD licht
IJSKOUD waterpistolen
IJSKOUD camera
IJSKOUD behang

Meekijken op een filmset, wie wil dat nou niet? Ik krijg de kans om een weekje in Zeeland te wonen en te bekijken hoe dit alles in zijn werk gaat. Hieronder een stukje van de belevenis van de eerste dag (voor het gehele artikel klik hier).

…De sfeer op de set is goed. Iedereen is extreem toegewijd om van deze film iets moois te maken, maar alles is nieuw en het verloopt toch een stuk langzamer dan we van tevoren hadden bedacht. Iedereen werkt hard: opbouwen van camerastandpunten, folies voor de ramen, de acteurs worden gepoederd terwijl ze hun teksten oefenen of elkaar in het ootje nemen. Overal lopen mensen af en aan.

“STILTE OP DE SET” klinkt er door de walkietalkie en alles en iedereen, waar ook op het terrein, is stil. Muisstil.

Als er weer geluid uit de walkietalkie komt, beweegt iedereen weer net zo vrolijk verder als voorheen.

Alles duurt langer dan verwacht dus in plaats van om één uur zitten we pas om half drie aan de lunch. Onze kok speelt hier moeiteloos op in.

Dat de voorbereiding iets strakker kon en scènes altijd meer tijd kosten dan we van tevoren konden indenken is een feit. Maar hier leren we van. En dat is wat we allemaal willen. Het hoogst haalbare behalen. En ondanks al deze testen hebben we laten zien dat we als team zeker toegewijd en flexibel zijn. IJSKOUD door naar de volgende dag!

Het is mooi wat je in een week kan bereiken. Hoe veilig de groep is om elkaar in de haren te vliegen en om vervolgens hand in hand weer verder te lopen.

Meer lezen over de film kijk dan op de website van IJSKOUD.