Tussen klooster, Kwetterie en kerk

Voor Stadsmuseum Tilburg ontwikkelde ik een buurtmuseum in de Tilburgse volkswijk Veestraat. Het buurtmuseum is een onderdeel van Stichting Straat: Tussen klooster, Kwetterie en kerk. Een gebied waar de Stadstraat net op het grensgebied valt.

Baasje Rinus (89)

Er zijn op drie locaties exposities gerealiseerd:

Oudedijk; het eerste Tilburgse onderwijs in beeld. Door middel van onderzoek en met behulp van honderden reacties op Facebook gaat de geschiedenis van deze vroegere onderwijsstraat weer leven.

Nieuwstraat / Veestraat; Voorheen zaten er hier meer dan vijftig winkeltjes, nu is er slechts nog één cafetaria. We interviewen vier mensen met elk hun eigen herinnering aan de winkels. Over de herinneringen van de kinderen van deze winkeliers van oudsher, maar ook over de

Videoclub TAS en stadsgids Gerard Otten

herontwikkeling van de wijk. Dit in nauwe samenwerking met videoclub TAS (Tilburgse Amateur Smallband).

Diva

Stadspark; Om de huidige bewoners beter te leren kennen is er ook een hondententoonstelling gemaakt die te zien is in het Tilburgse Stadspark. Hierbij heb ik de honden uit de wijk op de foto gezet en de baasjes geïnterviewd om op deze manier een identiteit van de wijk vast te leggen.

Het buurtmuseum was de hele maand september 2018 te zien in de wijk Veestraat Tilburg. Kijk voor meer informatie ook op www.stichtingstraat.nl